Wat?

Lokale Veerkracht is bezig met:

Stadstuinen & Stadslandbouw
In een stadstuin kunnen jong en oud al doende leren over het telen van voedselgewassen. Iedereen is welkom om mee te helpen. Een stadstuin is een vorm van stadslandbouw. Meer op Stadstuinen Maassluis
Deze vorm van stadslandbouw (gemeenschap gesteunde landbouw)  is kansrijk voor lokale veerkracht: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gemeenschapslandbouw
Ik zou het tof vinden als zoiets hier in de regio tot stand kan komen.

Permacultuur en voedselbossen
Sinds 2009 na het volgen van de jaartraining bij de Permacultuurschool in de  achtertuin: Groene Chaos Sinds 2015 ben ik betrokken bij Voedselbos Vlaardingen. Hier een interviewtje met mij op de site.

Nieuwe, andere economie
Ecologische economie doe ik al meer dan 10 jaar samen met Barry: ander doel, ander spel, ander geld = Kleureneconomie We organiseren op aanvraag workshops zoals Groei of evenwicht?

Inspireren
Ik organiseerde een Inspir(atie)avond omdat ik dat wat mij inspireert graag deel. In de docu “The Economics of Happiness” komen alle thema’s rond lokale veerkracht samen. Zie de trailer aan de linkerzijde. Wil je ‘m een keer helemaal zien? Neem contact met me op en we regelen het!

Delen
Gulle Gevers was een initiatief  om met anderen te delen wat ons gelukkig maakt: Delen is het nieuwe geven! Gulle Gevers is bedacht door Lucia van Straaten. Samen organiseerden we in december 2013 de eerste Gulle Geversdag in Maassluis.